maandag 13 mei 2013

Terug naar de middeleeuwen met "Het geheim van de Katharen" door Jonas Torsten Krüger.



Als een jonge schilderszoon Amaury per toeval het leven van een ridder redt, wordt hij als zijn schildknaap aangenomen. Hun eerste opdracht is al meteen een heel gevaarlijke missie die niet zonder gevaar is. Amaury en Martin D'Estrella moeten een schandalig complot van de Katharen vermijden die op Goede Vrijdag een aanslag willen plegen in de basiliek van Santiago de Compostella. Dat wordt een lange tocht en onderweg loeren er heel wat gevaren. De ridder begint aan de waarheid van hun informatie te twijfelen. Maar dan worden de gevaren groter want de dappere ridder wordt tijdens een gevecht levend verbrand. Met zijn laatste krachten verzoekt hij Amaury om hun missie te volbrengen....

Het boek is zeker een aanrader voor de mensen die "Kruistocht in spijkerbroek" hebben gelezen want het neemt je terug mee naar de middeleeuwen. Ik vond het boek zeer goed maar soms wel raar geschreven want de auteur gebruikt alleen woorden die voor en tijdens deze periode al bestonden. Het woord "plotseling" zal je bijvoorbeeld niet tegenkomen.Het boek kwam  echt spannend als de ridder vermoord werd,over de daders werd dan ook weer niets gezegd wat het allemaal nog spannender maakte.Het boek kwam nooit saai en ieder dorp of stad die de route van de ridders kruiste werd dan ook zeer uitgebreid beschreven wat je echt doet meeleven met het verhaal.

Kortom een zeer leuk boek om te lezen als je graag terug in de tijd gaat en als je ooit gedroomd hebt om in een glanzend harnas rond te lopen.


Thibaut Declercq      2MoWeb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten