donderdag 23 mei 2013

Scorpia- Anthony Horowitz

        Alex Rider is een jongen van 14 jaar. Zijn vader en moeder zijn omgekomen bij een vliegtuigongeval. Althans, dat  zegt  MI6 toch. Hij werkt bij  MI6 als geheime spion en daardoor is hij heel weinig op school. In de zomervakantie komt hij juist terug van een missie en de resterende weken krijgt hij bijles. Achter een paar weken is er schoolreis in Venetië die zijn bijlesleraar organiseert. Hij mag mee omdat hij zo goed gewerkt heeft. Alex vindt het een topidee omdat hij nu direct aan Yassen Gregerovich moet denken, een huurmoordenaar die zijn vader nog gekend heeft. Alex was erbij toen hij stierf. Zijn laatste woorden waren: Ga naar Venetië en zoek Scorpia. Dus nu had hij de kans om wat meer te weten te komen over zijn vader. Eenmaal in Venetië ziet hij een boot met een grijze schorpioen op. Het was niet veel, maar hij besloot de boot te volgen. Achter een moeizame achtervolging, komt hij aan in het paleis van de weduwe. Verkleed als slaaf gaat hij binnen en ontmoet iemand van Scorpia. Ene tijd later voegt, na een grote leugen van Scorpia, hij zich bij Scorpia en gaat trainen op het eiland Malagosto. Wat hij niet weet is dat zijn vader vader nog voor MI6 heeft gewerkt en deed alsof hij bij Scorpia was. Toen Scorpia dit wist, hebben ze hem vermoord.
Ondertussen is Scorpia bezig om zo'n 10.000 kinderen in Engeland te vermoorden, met Alex Rider erbij. Zal het hem lukken om Scorpia te stoppen?

Ik vind het een heel goed boek met heel verassende wendingen. Als je denkt van, nu is hij dood, vindt Alex Rider toch weer een oplossing om te ontsnappen. Het verhaal is heel realistisch en volwassen geschreven en is aangeraden voor lezers die spannende boeken willen lezen. Het enige minpunt is dat de 7 boeken elkaar allemaal opvolgen in 1 groot verhaal en dat alleen Scorpia en Snakehead te vinden is in het nederlands.

Lander Dekorte 2MWa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten