dinsdag 21 mei 2013

De dievenbende van Scipio - Cornelia Funke




Twee Duitse jongens, Bo (6) en Prosper (13) verhuizen naar hun oom en tante in Venetië, want hun moeder is overleden. Ze besluiten om weg te lopen want de naar parfum stinkende tante wil alleen Bo houden en Prosper in een internaat steken. Op straat worden ze gevonden door Scipio, de zogenaamde Dievenkoning! Ze leren van hem stelen om te overleven, slapen in een oude bioscoop en leren zijn dievengroepje kennen. Op een dag krijgen ze een opdracht om een mysterieuze vleugel te stelen. Waar is de vleugel deel van? En om het nog moeilijker te maken: Viktor Getz, privédetective, zit achter Bo en Prosper aan...
Maar Scipio zelf heeft ook een geheim....


Het boek neemt naargelang je het leest een heel andere wending. Hetgeen wat uiteindelijk op het einde onthuld wordt, en wat het uiteindelijke doel is, is totaal onverwacht. Persoonlijk vind ik dat Cornelia Funke hiermee een heel goeie prestatie heeft bij neergezet, want het boek is ook verfilmd.
Ook het geheim van Scipio zelf kon je niet verwachten. En dan heb je nog die typische personages: Bo: kleine broer die stelen leuk vind, Prosper: oudere broer die stelen niet goed vindt.
En dan nog de privédetective: een eigenaardige man met een typisch snorretje.
Het boek is aan te raden dus als je het vindt, het is de moeite waard!
En mensen die geen fan zijn van boeken: zoek dan  naar de film!

Joshua Vansuyt - 2LaC
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten