donderdag 23 mei 2013

''De donkere getallen IV: Katharentreden" van Luc Descamps

 
De donkere getallen van Luc Descamps is een geweldige reeks over de jongen Harry De Wilde die met behulp van formules door de tijd kan reizen. In dit boek wordt hij gevraagd om naar het jaar 1244 te gaan, naar de burcht Montségur om daar de legendarische heilige graal te gaan zoeken.  Wat Harry niet weet is dat de burcht belegerd wordt door de Fransen. Eens hij in het jaar 1244 is ontmoet hij een meisje. Met haar sluipt hij de burcht binnen...


Op een dag kwamen er twee professors in Harry zijn internaat vragen of hij voor hen de heilige graal wou gaan halen. Harry kan namelijk aan de hand van donkere getallen zwarte gaten creëeren die je naar het verleden brengt. Het enige nadeel is: kleren kun je niet meenemen tijdens het tijdreizen. Eens hij aankwam in de versterkte burcht ontmoette hij een meisje. Ze hadden beiden hetzelfde doel, namelijk de burcht binnensluipen. Omdat de Fransen de burcht al een tijdje belegerden hadden de inwoners heel veel honger dus besloten ze om eten mee te nemen voor de bewoners. Na vele uren wandelen met ongemakkelijke schoenen lukte het om de burcht te betreden. Nu moest Harry nog op zoek naar de graal. Het kostte hem bijna zijn leven maar uiteindelijk lukte het hem om de graal te bemachtigen en terug te keren naar z'n internaat in Engeland.

Het boek is zeker een aanrader. Het is spannend van begin tot einde zonder saaie stukken. Eens je  begonnen bent met lezen is het moeilijk om te stoppen.

Jan Eggermont
2MWa







Geen opmerkingen:

Een reactie posten