donderdag 23 mei 2013

'Een overdosis Xtreem' van Loes Hazelaar



Bella is 14 en geniet van haar leuke leventje. Maar op een dag komt er slecht nieuws. Haar ouders moeten 1 jaar naar Curaçao omwille van haar vaders werk. Daardoor moet ze naar Bellevue, een internaat. Als ze uiteindelijk aankomt op Bellevue, maakt ze al meteen kennis met Aura. Zij is een fanatiek hardloopster, net als Bella, en heeft een raar verleden. Eerst klikt het niet met Aura. Ze krijgen allebei ook nog te horen dat 1 van hen mag meedoen aan een belangrijk internationaal sporttoernooi. Ze beslissen er alletwee voor te gaan. En dan lopen de spanningen tussen de meisjes nog hoger op. Bella wordt dan ook nog verliefd op haar coach. Aura doet na een tijdje letterlijk alles om deel te mogen nemen aan het toernooi, waarbij ze zelf gewond geraakt. Daardoor mag Bella meedoen aan het toernooi. Helaas wint ze het toernooi niet omwille van gezondheidstoestanden. Ondertussen beseft Aura dat ze wat vriendelijker moet doen naar Bella toe, en ze vertelt zelfs haar verleden. Daarna vertrekt Bella voor een paar weken naar haar ouders in Curaçao, en ze neemt Aura met haar mee, omdat Aura's vader daar woont.

Ik zelf vond het een zeer mooi boek! Wel vond ik het moeilijk dat er soms vanuit verschillende personages gesproken werd. Maar dat kwam niet zo heel veel voor. Je voelt mee met de personages en die komen ook geloofwaardig over. En ze zijn goed uitgewerkt. Ik denk dat het boek meer voor meisjes is, maar jongens kunnen het boek ook zeker lezen.

Het boek is dus zeker een aanrader en de moeite waard! Als je zelf op internaat zit, denk ik dat het zelfs nog leuker is om te lezen!

Margaux Mortier,
2MWa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten