donderdag 23 mei 2013

'Over Tijd' van Dirk Bracke



Na een dagje Werchter sloeg het leven van de 16-jarige Dorien helemaal om. Ze werd niet alleen verkracht, maar raakte ook zwanger. Ondanks de protesten van haar moeder koos ze ervoor het kind te houden. Omdat ze het thuis moeilijk heeft wordt er beslist dat ze voor de rest van haar zwangerschap naar een opvanghuis voor tienermoeders verhuist. Daar moeten de jonge moeders leren op hun eigen benen te staan en hun kind goed te verzorgen. De verwijtende blikken van haar moeder, nagekeken worden op school,  studeren en haar dochtertje verzorgen bezorgen Dorien grote frustraties. 
Wanneer ze tot over haar oren verliefd wordt op Martin is ze bang om hem te vertellen over haar dochtertje. 
Hoe zal hij reageren? Zal hij haar verlaten? Hoe langer ze ermee wacht het hem te vertellen hoe meer ze verstrikt raakt in haar eigen leugens.

Omdat de auteur gebruikt maakt van flashbacks over het dagje Werchter is het in het begin wat onduidelijk en zo weetje nog niet onmiddellijk dat ze verkracht werd. Nadat je het gelezen hebt begrijp je wel dat het heel zwaar moet zijn om tienermoeder te zijn. Het was een leuk en vlot boek om te lezen, ook het einde was helemaal iets anders dan wat je zou verwachten. 'Over Tijd' vind ik een heel originele titel voor het verhaal.

Justine Robbe 2Lac





Geen opmerkingen:

Een reactie posten