donderdag 23 mei 2013

De wildernis in, Erin Hunter

 De wildernis in is het eerste boek uit een serie van zes boeken. Ondertussen is er ook een tweede serie uit met drie boeken. Het is een boek over een huiskat genaamd Rufus die besluit om in het woud te gaan wonen. Hij komt terecht in de 'donderclan', één van de vier clans die in het woud leven.  Ondertussen kreeg hij een nieuwe naam,Vuurpoot. Daar wordt hij samen met zijn beste vrienden Grijspoot en Ravenpoot getraind tot echte krijgers. Als ze krijgers zijn bewaken ze de grenzen tegen andere clans en jagen ze op hun eigen prooi.  Zijn komst bracht heel wat te weeg in het woud. Hopelijk wordt hij op tijd krijger want nu de 'schaduwclan', een andere clan uit het woud, zich niet meer aan de eeuwenoude regels houd. Er sterven steeds meer krijgers onder vreemde omstandigheden.

Al in het begin van het verhaal werd ik meegenomen op tocht met deze jonge kat. In het boek worden de plaatsen waar hij en zijn vrienden heen gaan  ook altijd duidelijk omschreven dus kun je je een beetje voorstellen hoe 'het' woud eruit ziet. En als hij zich weer eens in de nesten heeft gewerkt weten Geeltand en de medicijnkat, Spikkelstaart, altijd raad. Er loerde wel een groot gevaar in zijn eigen clan, Tijgerklauw was donderclancommandant geworden nadat de vorige op vreemde manieren stierven. Helaas had Vuurhart (vuurpoot is ondertussen al vuurhart geworden) de commandant tot zijn vijand gemaakt.

Het is een zeer leuk verhaal dat echt aan te raden is! Als je het vervolg wilt weten moet je natuurlijk de andere boeken lezen.

Robbe Callemein 2MWa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten