maandag 13 mei 2013

De ijzerkoning van Julie Kagawa.



De ijzerkoning gaat over een  meisje genaamd Meghan Chase. Als ze bijna zestien wordt begint Meghan monsters te zien en als dat nog niet goed genoeg was wordt haar broertje Ethan ook nog ontvoerd.  Ze wil er alles aan doen om haar broertje te redden. Haar beste viend Robbie vertelt haar dat ze de dochter van de elfenkoning is en dat de ijzerfae haar broertje heeft ontvoerd. Meghan doet er alles aan om haar broertje te redden, ze reist naar een wereld waar ze zelf niet veilig is. Daar ontmoet ze de charmante prins Ash, maar die is niet wie hij lijkt te zijn. Zal het Meghan lukken om haar broertje te redden terwijl ieder ander wezen op haar jaagt?

Het was echt een fantastisch goed boek. Het was spannend van het begin tot het einde. Dus ook echt wel een aanrader. Dit boek bevat humor,actie en ook een vleugje romantiek. Als je denkt dat het juist saai begint te komen gebeurt er al weer iets anders. Het is een onvoorspelbaar boek, dus je weet nooit wat er gaat gebeuren. De personen in het boek zijn ook erg verschillend wat het juist nog interessanter maakt. De personen mochten wel iets dieper uitgewerkt worden, dan ging het nog beter geweest zijn.
 
De echte vraag was nu of dat ze haar broertje heeft kunnen redden, wel dat zullen jullie zelf moeten lezen, maar ik garandeer jullie dat het boek in één ruk uitgelezen wordt. De magische plaatsen, de enge en beangstigende monsters, het is echt onvoorstelbaaar. Het boek is dan ook het eerste deel van de Iron Fey, dus voor de liefhebbers kun je ook nog het volgend deel lezen. Het bestaat uit 4 delen. Veel leesplezier!

Tessa Van der Haegen 2MWb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten