maandag 10 juni 2013

Terreur op school - Pete Johnson






Josh en Andy zijn twee vrienden op school die de koude wintermaanden op school haten. Daarom starten ze zogezegd een werkgroep op tegen pesten op. Op die manier is het hun bedoeling om over de middag  in een warm lokaal te kunnen zitten. Elke dag krijgen ze dan ook warme koffie en koekjes van de leerkracht die achter hun project staat. Maar na een tijdje merken ze dat er op de school echt gepest wordt. Dit komen ze  te weten door het ongeval van Greg te zien. Greg is een jongen die al een hele tijd gepest wordt. Hij moest cd's en snoep kopen voor Neil, de grootste pestkop. Maar op een gegeven moment is z'n geld op en moet hij gaan stelen. Greg is zo bang dat hij regelrecht uit de winkel liep en hij overreden werd. Josh en Andy vinden dit zo erg dat ze de Engelbewaarders, een werkgroep tegen pesten, opstarten met nog een aantal vrienden. Samen bedenken ze een list tegen Neil zodat hij van school gestuurd zou worden. 

Ik vond het een mooi boek. In het begin vond ik het een beetje saai, maar nadien werd het spannender. Het is mooi om te zien dat er wel degelijk iets aan pesten kan gedaan worden. Maar dit kan alleen als je samenwerkt en veel moed hebt!

Wil je weten hoe de Engelbewaarders Neil in de val lokken? En hoe het met Greg afloopt na zijn ongeval? Lees dan zeker dit boek!

Liese Vanassche, 2LAa                  






























Geen opmerkingen:

Een reactie posten