maandag 10 juni 2013

Spijt! ; Carry Slee

         

Het boek gaat over een jongen uit het middelbaar, David. In de klas van David wordt een jongen met overgewicht, Jochem, zeer zwaar gepest. Niemand van de klas durft er iets van te zeggen, want als ze dit doen, worden ze misschien ook gepest door de pestkoppen. David is stiekem verliefd op Vera, een meisje van de klas. Hij weet dat ze stiekem ook iets voor hem voelt, maar ze durven het niet tegen elkaar te zeggen. Intussen worden de pesterijen tegen Jochem steeds erger en erger. Totdat hij op een dag verdwijnt. David begint meteen met Nienke, een vriendin van Jochem, alle lievelingsplaatsen van Jochem af te zoeken. Als ze bijna alle plaatsen hebben doorzocht, blijft er nog maar een plaats over, het meer . Eenmaal daar aangekomen vinden ze de rugzak van Jochem op de oevers van het meer. Na dit vreselijke incident wil David niets meer met pesten te maken hebben en start hij een clubje op die kinderen met problemen helpt. Als hij op de eerste dag bijna klaar is, moet hij nog langs één iemand. Een meisje met liefdesproblemen. Eenmaal aangekomen ontdekt hij dat het meisje Vera is. Na het bezoekje van David aan Vera vragen ze meteen verkering aan. En zo loopt er nog één iets goed af in dit verhaal.

Ik vind dit een zeer mooi boek omdat het gaat over incidenten die vaak voorkomen in onze maatschappij. Carry Slee geeft dit boek zeer mooi geschreven. Het is goed dat er schrijvers zijn die over dit onderwerp schrijven, want incidenten als deze komen veel voor.

Dit boek raad ik zeker aan voor mensen die van waargebeurde verhalen houden. Het is een goeie schrijfster en het is een goed boek.


Wout Vlaeminck
2 La B

Geen opmerkingen:

Een reactie posten