vrijdag 7 juni 2013

Loedolf het stokstaartje - Lieve Hoet



Loedolf is het zoontje van leider Derek. Hij is nog erg jong wanneer zijn vader zegt dat hij de wacht moet houden. De wacht houden is de belangrijkste taak van de stokstaartjes. Hij maakte een hoop fouten en daardoor vallen nog meer stokstaartjes als prooi voor roofdieren. Na een lange tijd van droogte stierf Derek en dus moest Loedolf de touwtjes in handen nemen. Hij besloot om te verhuizen naar het land van Gertruida. De reis was lang en zwaar, veel stokstaartjes vielen af. Uiteindelijk kwamen ze met een heel uitgedunde groep aan. Iedereen was uitgeput en verdrietig voor de achtergebleven stokstaartjes, maar tegelijkertijd ook blij omdat ze het gehaald hebben. Ondertussen zijn de rare beesten die Gertruidas groep doodden al lang weg. Nu is Loedolf al een waardige leider geworden. 

Ik vind het een leuk boek. Het was wel spannend omdat je nooit weet wie er zal sterven en wie niet. Je wist ook niet wat er vervolgens zou gebeuren. Bij dit boek ontzag ik het niet om te beginnen lezen terwijl ik dat bij veel andere boeken wel heb. Alleen daarom al raad ik dit boek aan.

Loedolf en zijn groep leven er nog lang en gelukkig en vormen een steeds hechtere groep die snel weer uitgroeit tot een grote kolonie.

Anon Misplon
2 MOWEc

Geen opmerkingen:

Een reactie posten