maandag 10 juni 2013

Als je dit leest, ben ik dood. - Sally Nichols



Dit boek gaat over Sam, een jongetje van zeven jaar. Hij lijdt aan kanker, meer bepaald aan leukemie. Hij weet dat hij het niet zal overleven en dat zijn dood nadert. Samen met zijn vriend Felix, die hij in het ziekenhuis ontmoette, krijgt hij thuis les van mevrouw Wolters. De twee vrienden krijgen de opdracht om een dagboek te schrijven. Felix ziet hier echter tegenop, terwijl Sam het helemaal ziet zitten. Hij is namelijk dol op lijstjes, feiten en vragen waarop niemand antwoord heeft. Bijvoorbeeld: Waarom maakt God kinderen ziek? Door aanleiding van zijn lerares beslist hij om een boek te schrijven over zijn leven. Hierin vertelt hij over zijn laatste maanden van zijn leven, hoe zijn gezin, vrienden en hijzelf hiermee omgaan.

Dit boek was voor mij zeer pakkend. Sam is een zeer slimme jongen, dat kan je zien. Dit boek zet je echt aan het denken. Na het lezen van dit boek zit je zelf met duizenden vragen. Het verhaal is zeer ontroerend. Een jongetje van zeven die weet dat hij zal sterven binnen een paar maanden en hier normaal probeert mee om te gaan, is gewoon ondenkbaar. Je ziet ook goed hoe hij evolueert het hele verhaal door.

Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die van droevige en waargebeurde verhalen houden. Na het lezen van dit boek zou je een heel ander idee hebben. Je zult er zeker van ontroerd zijn.

Morgane Stratsaert
2LA a

Geen opmerkingen:

Een reactie posten