vrijdag 7 juni 2013

De hongerspelen - Suzanne Collins


Katniss Everdeen woont in district twaalf van het land Panem. Elk jaar vinden de hongerspelen plaats. Dat is een soort evenement waar elk district één jongen en één meisje moet sturen om te vechten tegen elkaar. Er is maar één winnar. De namen worden getrokken uit een grote pot. Hoe ouder je bent, hoe meer je naam erin zit. Katniss is zestien en toevallig wordt haar zusje van twaalf getrokken. Haar neem deed maar één keer mee. Katniss smijt zich naar voren en biedt haar aan als vrijwiligster. De jongen die wordt getrokken is Peeta Mellark, een bakkerszoon. Samen met de 22 anderen uit de andere elf districten gaan ze naar het Capitool. Zo begint het avontuur...

Ik vind het een mooi en meeslepend boek. Als je eenmaal begonnen bent met lezen, kan je niet meer stoppen. Het is op geen enkel moment saai en zit vol met avontuur en romantiek. Soms neemt het boek een wending die je totaal niet had verwacht. Op het einde wil je ook meteen het volgende boek lezen; vlammen.

Het boek is voor iedereen van twaalf tot 99 jaar. Ik zou het zeker aanraden, het is een boek dat je gelezen moet hebben.

Hanne Puype
2LAa

Geen opmerkingen:

Een reactie posten