maandag 10 juni 2013

Duivelshanden - Heide Boonen

   

Manon verhuist  met haar ouders naar een andere stad. Ze moet haar allerbeste vrienden achterlaten en moet naar een nieuwe school. Wanneer Manon op haar school aankomt kijken ze haar allemaal vreemd aan. Ze ziet een meisje , die net als haar, altijd alleen staat. Het meisje durft geen contact te maken met haar . Het zit Manon niet mee, niemand praat met haar en ze wordt gepest. Na een tijdje wordt het haar te veel en verwondt ze een meisje uit haar klas. Het pesten wordt nog erger, ze wil niet meer naar school en ze durft haar ouders niets te vertellen. Manon zoekt troost bij haar kat en houdt alles bij in haar dagboek. Het is bijna vakantie, twee maanden lang is ze verlost van het gepest.

Ik vind het een heel leuk boek en het is een mooi verhaal. De laatste tijd hoor je veel over kinderen die worden gepest. Het is dan ook leuk voor mensen die gepest worden dat ze troost kunnen zoeken door boeken te lezen over zo'n thema's. In het begin is het wel ingewikkeld omdat ze verschillende namen gebruiken, maar ik raad jullie het boek zeker aan.

Zal Manon na de vakantie terug naar school durven en al ze haar ouders alles vertellen? Lees het boek en je komt het allemaal te weten.

Julie Vandemaele
 2MOWEf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten