maandag 10 juni 2013

Maar ik wil dansen - Rumer Godden



Doone was een nakomertje van een groot gezin. Zijn ouders zorgen niet goed voor hem, maar gelukkig was er nog Beppo, de clown.Van hem leerde Doone veel dingen zoals mondharmonica spelen, handenstand, salto en nog veel meer.Toen de moeder van Doone zag dat hij salto's aanleerde, werd hij weggestuurd. Nadat Beppo weg was, moest Doone elke woensdag mee naar het ballet van zijn enige zus, Crystal. Daar kreeg hij de microbe voor muziek en ballet te pakken. Van zijn moeder mocht hij balletlessen volgen, maar wel moest het voor zijn vader een geheim blijven. Ook mocht hij niets weten van de betere dansschool waarvoor hij samen met zijn zus vroeger uit school moest en de metro naar Londen nam. Ondertussen volgde hij ook pianolessen bij dhr. Felix. Tot plots zijn vader dit alles ontdekte... 

Ik vond het een heel aangenaam boek om te lezen. Het is een boek met veel variatie en veel verschillende personages waardoor je veel belevenissen te lezen krijgt. Daardoor is het boek niet zo eentonig en saai. Eén nadeel aan het boek is dat het een klein lettertype en dik boek is.

Dit boek is zeker een aanrader voor echte boekenwurmen die graag dikke boeken lezen, maar het is ook een aanrader voor mensen die graag een boek over dit genre lezen.

Hannah Moerman
2LAb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten