vrijdag 7 juni 2013

Judas - Helen Vreeswijk





Het Vlaamse meisje Nadia, heeft heel weinig geluk. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader heeft een nieuwe vriendin. Het beetje geluk dat nog rest, verandert al snel in ongeluk!
Wanneer haar vader gaat inwonen bij zijn nieuwe vriendin en Nadia dus ook, stort haar wereld letterlijk in!
Weg uit haar vertrouwde dorpje, dat gelegen is in België...
Haar stiefmoeder heeft ook een zoon die Ron heet. Hij  is een nogal opstandige puber die Nadia haar leven probeert zuur te maken. Hij doet dit door haar te pesten. Ze vertelt haar vader dit, maar die gelooft haar niet.
Het gaat zelfs zover dat ze pilletjes moet slikken van de dokter! Gelukkig is er nog één lichtpuntje in haar leven: de knappe Bas! Het is een mysterieuze jongen die ze elke pauze op het schoolplein ziet. Ze maken vaak oogcontact. Als snel blijkt dat hij haar ook niet meer uit zijn gedachten kan krijgen! Pas dan beginnen de problemen pas echt. Uiteindelijk onderneemt ze een zelfmoordpoging die echter mislukt!

Dit boek vind ik een echt aangrijpend verhaal! Helen Vreeswijk kan schitterend schrijven! Ze kan boeken schrijven die je in twee dagen kan uitlezen omdat het zo spannend en aangrijpend is. In werkelijkheid is ze een politieagente, maar ook een schrijfster. Ze schrijft over al haar 'avonturen' die ze mee maakt als politieagente! Dus al haar geschreven verhalen zijn dan ook waargebeurd en de realiteit van nu!

Dit boek moet je zeker gelezen hebben! Veel leesplezier!

Sarah Soetaert
2 MOWEc




Geen opmerkingen:

Een reactie posten