maandag 10 juni 2013

De foto - Paul Kustermans



Het boek gaat over een meisje, genaamd Elisabeth. Op het dorpsplein verschijnt een bord met foto's voor de herdenking van de oorlog in 1944. Nu blijkt dat haar grootmoeder op een foto met een jongeman aan het bord hangt met als bijschrift 'Tom is looking for Lisa'. Elisabeth confronteert haar grootmoeder met dit nieuws en neemt contact op met Tom wanneer ze op taalkamp in London zit samen met haar vriendje Frederik. Ze spreekt af met Tom en laat hierdoor Frederik op de achtergrond.
Door de oorlog moest Tom Lisa achterlaten en schreef hij brieven. Maar omdat Lisa geen Engels kon lezen hielp Pierre, een vriend van Tom, haar met het vertalen van deze brieven. Pierre zelf had ook een oogje voor Lisa en vertaalde de brieven zoals hij wou. Daardoor hadden Lia en Tom elkaar nooit meer gezien en was Lisa met Pierre getrouwd. Later komen heel wat misverstanden aan het licht...

Ik vind dit een zeer mooi boek. Het is wel jammer dat dit verhaal maar zo kort is. Ze mochten ook wat gedetailleerder werken en daardoor zou het wat makkelijker lezen. Ook zou het spannender en aangenamer overkomen!

Ik raad dit kort oorlogsverhaal zeker aan!

Jens Casteele
2MOWEf    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten