maandag 10 juni 2013

Dansen op blote voeten - Nicole Derycker












Dansen op blote voeten  

Rani is een meisje uit India. Ze werd geadopteerd door Belgische ouders. Als ze dertien jaar is volgt ze een cursus Zuid - Indiase tempeldans. Ze leert er een jongen kennen, Bram. Bram weet veel over India en vertelt Rai wat meer over haar geboorteland. Wanneer ze terug thuis is van de stage, richt ze met enkele meisjes uit haar klas een dansgroepje op. Ze hebben succes en ontvangen veel leden. Toch wil Rani haar echte moeder eens ontmoeten. Ze stelt vragen aan haar ouders en krijgt uiteindelijk een brief van hen. Die brief hebben ze gekregen van Rani haar echte moeder, toen Rani nog klein was. Rani schrijft enkele brieven terug. In een verdere brief leest ze dat haar moeder overleden is en dat ze alleen nog twee broers heeft. Haar ouders beloven Rani om eens op vakantie te gaan naar Chennai, haar geboorteland.

Ik vond het een heel mooi boek. Ik heb veel bijgeleerd over India. Soms zat er ook wat spanning in het boek wanneer Rani de brieven las. Het verhaal is niet zo lang en je kan het gemakkelijk lezen.

Het boek is geschikt voor gewone lezers, oud en jong. Heb je zin om een boek te lezen? Twijfel niet langer en lees dit boek.

Dore Lepla
2LAb

Geen opmerkingen:

Een reactie posten